usp_nature

Anavy pelenka típusok - belső nadrágpelenkák

Kezdőként, de akár régi mosis anyukáknak is kihívás lehet egy-egy új márka pelenka típusait megismerni, kiválasztani, hogy melyik lenne a legjobb a babád számára. Hogy segítsünk abban, hogy lehetőleg első próbálkozásra a megfelelő pelenkát találd meg, elkészítettük ezt az egyszerű áttekintést. Sorra megyünk az összes pelenkatípuson, és a mosizáshoz szükséges kiegészítőkön.

Első cikkünkben az Anavy belső nadrágpelenkáinak típusait nézzük végig. Ezek azok a pelenkák, amik kizárólag nedvszívó anyagból készülnek, arra szolgálnak, hogy minél több nedvességet felszívjanak, anyaguk általában bambuszfrottír. Nadrágpelenka a neve, mert önmagában is megáll a babán, mint egy nadrág. A nadrágpelenka derék és combrészén gumi van bevarrva az anyagba, hogy jobban illszekedjen a babád testéhez. Előnyük még, hogy a kivehető betétek miatt sokkal könnyebb a mosásuk, és gyorsabban is száradnak.
Ezeknek a tetejére kell még egy külön vízzáró réteget tenni, hogy bent tartsa a nedvességet, ez általában PUL vagy gyapjúból készült pelenkakülső szokott lenni. 

Ahhoz, hogy a pelenka a babán maradjon rögzíteni kell, ezt háromféleképp teheted meg: patentok, tépőzár vagy snappi csat segítségével.


Az Anavy méret szerint 3 különböző nadrágpelenkát különböztet meg: újszülött, egyméretes, XL. Vegyük sorra őket:

Újszülött nadrágpelenka

2-6 kg-os babák számára ajánlott bugyi formájú nadrágpelenkából, és egy betétből áll. Éjszakára és nappalra egyaránt ajánlott, nagyon kényelmes viselet a nap bármelyik szakaszában.

Az elérhető újszülött pelenkákat ide kattintva éred el.

Egyméretes nadrágpelenka

4-15 kg közötti babáknak ajánlja a gyártó. Patentok segítségével állíthatod be a megfelelő méretet. Egy nadrágpelenkából és 2 rövid betétből áll. Sokan nappali nadrágpelenkaként emlegetik, pedig tökéletesen működik éjszakára is. (Az én lányom 20 hónapos koráig bőven elég volt, aztán úgy döntött, hogy elkezd szobatisztulni, nagyobb méretre nem is nagyon volt szükség.) Ha nem pisil a babád extrém sokat, és 15 kg alatt van a súlya, akkor én bátran ajánlom éjszakára is, befér a kisebb külsőkbe is és nem csinál nagy csomagot.

Ezeket az egyméretes belsőket itt találod meg.

XL/éjszakai nadrágpelenka

Nagy és extra nedvszívó pelenka 6 kg-nál nagyobb, inkább idősebb gyermekek számára, akiknek már kevés lehet az egyméretes pelenka. Éjszakára tökéletes választás, ebben a pelenkában garantáltan nem fog átázni a babád reggelre. Elképesztő mennyiséget fel tud szívni. Kétféle éjszakai betéttel tudod használni: többrétegű éjszakai prefold pelenka, vagy hosszú (80 cm-es!) éjszakai betét. A betéteket patentokkal tudod rögzíteni a nadrágpelenkához, hogy ne mozduljon el.

Az összes Anavy éjszakai nadrágpelenkánk itt található.

Mindhárom méret elérhető patentos, tépőzáras és snappi csatos kivitelben. Fontos még megjegyezni, hogy anyagösszetételéből adódóan nem keményedik meg mosás és szárítás után sem. Ez az a pelenka, amit ha kemény vízben, mosószódával mosol, nem szárítógépben szárítod, akkor is nagyon puha marad.

(Elnézést a fiús anyukáktól, nagyon igyekeztem, hogy ne legyen az összes kép rózsaszín és virág mintás. :) )

Következő cikkünkben az Anavy Easy all-in-one pelenkákat nézzük át részletesen.