usp_nature

Bemutatkozás

Molnár Nikolett vagyok, egy 1,5 éves mosis lány, Luca anyukája. Bő egy évvel ezelőtt fedeztem fel magamnak a mosható pelenkák világát és engem is beszippantott a mosizós közösség és a környezetbarát háztartás szelleme.

Az első döbbenetet az okozta, hogy mennyire gyönyörűek tudnak lenni a mosható pelenkák. Amire eddig szükséges rosszként, eldobandó szemétként tekintettem, az igazi divatdarab lett a szememben. A másodikat pedig az, amikor észrevettem, hogy az eldobott pelenkáktól hétről-hétre megtelő kukánkban hirtelen mennyi hely van, mennyivel kevesebb hulladék keletkezik a családunkban pusztán ettől az egy váltástól.

Jó érzéssel tölt el, hogy a gyermekemre igényes pelenkát adok, közben pedig nem szemetelem tele a világot. Lucán is látom, hogy jobban érzi magát a kényelmes textilekben és betétekben ahhoz képest, mint amikor kemikáliákkal kezelt műanyag vackokba csomagoltam. Egy szó mint száz, rájöttem, hogy a mosható pelenka jó dolog. A pelenkázás perceibe vidámságot hoz és egyáltalán nem érzem extra macerának a mosást. Idő közben a mosószereket is lecseréltem mosószódára és mosódióra, ettől a ruháink sokkal természetesebb érzetet adnak.

Nagyon szerettem volna a legszebb és leginkább megbízható márkák pelenkáit beszerezni, de itthon a forgalmazásuk le van maradva. Úgy látszik, hogy a kereskedelmi nagyvállalatok még nem látták meg benne a potenciált, nem hallják eléggé a hangunkat. Így hát fogtam magam, és írtam több olyan külföldi gyártónak, akiknek a termékeit itthon nem leltem sehol. A célom eleinte az volt, hogy közvetlenül vásároljak Lucának. Mindegyiktől azt a választ kaptam, hogy csak kereskedelmi partnereknek, viszonteladóknak tudnak nagy tételben termékeket küldeni. Nekem viszont nem volt szükségem többszáz pelenkára, mindössze néhány darabra vágytam.

Ezután gondoltam egyet: biztosan nem vagyok egyedük a problémámmal. Mi lenne, ha viszonteladó lennék? Így Lucának meg tudom venni a kedvenc pelenkáimat, és másoknak is jutna belőle. Így jutottam el a saját webáruház gondolatához. Ez nem egészen fél évvel ezelőtt történt.

A projekthez rövidesen kis csapatot verbuváltam, ami főleg családtagokból és kollégákból állt össze, és nekiláttunk a munkának. A webshop kialakításában tudtam kamatoztatni korábbi munkatapasztalataimat, a GYES előtt ugyanis egy webfejlesztő cégnél dolgoztam programozóként. A Pandapelus webáruházat magam terveztem és fejlesztettem, és most nagy örömmel osztom meg veletek.

A termékkörben csak olyan pelenkák vannak összeválogatva, amiket én is bármikor szívesen a gyermekemre adnék. Bízom benne, hogy tetszenek majd nektek a termékek és a webshop használatát is könnyen érthetőnek találjátok majd.

Jó böngészést, vásárolgatást kívánok, és ha kérdésetek, javaslatotok van, kérlek, írjatok nekem bátran! Ha pedig láttok, találtok olyan gyártót, akinek a kínálatát szerintetek érdemes lenne itthon forgalmazni vagy szeretnétek, hogy beszerezzük nektek, ne tartsátok magatokban! Minden visszajelzésnek nagyon örülök.