usp_nature

Megérkeztek a gyönyörű WeeCare pelenkák a Panda Pelus kínálatába

Kis tesztalanyomon (Luca lányomon) az elmúlt hetekben három, itthon még nem kapható márkával próbálkoztam. A tervezett újdonságok közül a háziversenyt magasan a WeeCare nyerte. Így megállapodtam a gyártóval, berendeltem a szállítmányt és elsőként a hazai webshopok közül már a dán márka termékei is kaphatók nálunk. Lássuk hát, miért esett erre a márkára a választásom!

Ezek a pelenkák gyönyörűek!

A pelenkák design tekintetében szerintem két csoportra oszthatók. Vannak a játékos, vidám, élénk mintás termékek, mint amilyen jellemzően a Petit Lulu. Ezek vidámságot hoznak a mindennapokba. A másik véglet a Littleberry, amelyek kész textilipari műremekek a letisztult, egyszínű megjelenésükkel, ahol az ember az igényességet a részletekben fedezi fel. Én abba a kategóriába tartozom, aki nem tud dönteni a kettő között :) Egyik nap a mintás tetszik jobban, máskor inkább egy letisztult látványvilág dobogtatja meg a szívemet. A WeeCare pelenkák nagyon ügyesen ötvözik a kettőt úgy, hogy a két ellentét házasításából nem valami torzszülött keletkezik, hanem egy-egy izgalmas, látványos, mégis elegáns pelenka.

A WeeCare pelenkák szinte mindegyike tartalmaz egy-egy domináns mintát, amiket dán képzőművészekkel rajzoltat a gyártó, de ezek nagyon harmonikus képet alkotnak. Kicsit vicces egy pelenka kapcsán mozgalmas eleganciáról beszélni, de a WeeCare kapcsán tényleg ez jut az eszembe. Petit Lulu-ban Lucát egy kisbabának látom, Littleberry-ben egy komoly csajszinak. A WeeCare-ben pedig egyszerűen gyerek. Ha ezekben a mintákban a WeeCare ruhákat is forgalmazna, én bizony vennék belőlük.

A külső pelenka

A WeeCare-t kézbe véve hasonló érzéseim vannak, mint a Littleberry esetén: a kidolgozás, varrás minősége kiváló, látszik hogy ez nem egy napi többezer tételes gyártósorról jött le. A WeeCare egy két részből álló rendszerban forgalmazza a termékeit (vízálló külső + nedvszívó betét), ezek közül kiemelném a külső pelenkát aminek nagyon jó a tapintása és okos a kialakítása.

A külső pelenka (amit a WeeCare “Easy Cover”-nek hív) alapvetően két egymáshoz varrott részből áll. Belül található a vízzáró PUL anyag, amelynek a puhábbik oldala van belül, a laminált résszel pedig egyáltalán nem érintkezünk, ugyanis ezt kívülről elfedi a pamut réteg. Ez azt jelenti, hogy a PUL anyag vékony poliuretán réteggel laminált és jellemzően sérülékeny felülete garantáltan nem érintkezik sem a baba bőrével, sem a külvilággal. Így sokkal tartósabb, hiszen éppen az a réteg, ami más pelenkákon oly sokszor szokott repedezni, védve van minden külső behatástól. A PUL anyagnak ezt a felületét én személy szerint nem is szeretem annyira tapintani, így egyáltalán nem bánom, hogy a pelenka anyagának belsejébe száműzték. A pelenka külsejét Oeko-tex minősítésű, szőtt mintás, pihe-puha pamutszövet képezi.

A comb körüli részen a külső pelenka rétegei tűzésmentes szegéssel vannak varrva, ami azt jelenti, hogy a pelenka a lábak körül is teljesen vízzáró. Megfogva, megtapintgatva tényleg nem érezni a szegést, olyan mintha egy anyagból “öntötték volna ki” a pelenkát. A pelenkakülső belső oldalát továbbá egy extra gyapjú réteg teszi puhábbá, így a pelenka azon része ami a baba hátával érintkezik sokkal gyengédebb, nem hagy nyomot. És a megoldás működik is, Lucán nem tapasztaltam sem szorítás nyomokat, sem csíkokat.

A betét

A WeeCare pelenkákhoz értelemszerűen a saját betétjeiket javasoljuk társítani, amik egyméretes kivitelben kaphatók. A patentok számát a szükséges minimumra csökkentették a WeeCare-nél, a pelenkakülsőbe például mindössze 2 db patenttel rögzíthető a betét, így ezek mozgás közben nem zavarják a gyermeket. A pelenkabetétet behelyezve nem is érezni a helyüket, alig tapinthatóak, simán el tudom képzelni, hogy a jelenlétükből nem érzékelnek semmit a gyerekek.

A gyártó egyébként azt állítja, hogy a betétet nyugodtan mossuk együtt a külsővel úgy, hogy szét sem szedjük őket, vagyis ha a betétet és a külsőt egyáltalán nem patentolgatjuk ki-be, akkor AIO (all-on-one) üzemmódban a patent élettartama is jelentősen hosszabb. Viszont a WeeCare AI2 (All in 2) rendszerben is használható, tehát ha a külső nem szorul mosásra, akkor nyugodtan pattintsunk bele egy új betétet és használhatjuk tovább addig, ameddig meg nem érett a helyzet a külső kimosására.

A betétben kifejezetten tetszik két dolog. Az egyik, hogy a rétegei nyitottak, így könnyebben átjárja őket a levegő, gyorsabban száradnak. Másik, hogy akárcsak a pelenkakülső, maga a betét is tartalmaz vízhatlan PUL réteget a “kötelező” kender és bambusz anyagok mellett. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a külső már eleve a betét által is védve van a nedvesség ellen. Így jelentősen nő az esélye annak, hogy csak a betétet kell kicserélnünk és a külsőt - ha nem lett piszkos vagy nedves - újra használni tudjuk egy másik betét bepattintásával.

Nedvszívó képesség

A rendszer nedvszívó képességével kifejezetten elégedett vagyok, szivárgást, átázást nem tapasztaltam, a betét és a pelenkakülső együttesen szépen tette a dolgát. Ez persze nem meglepő. Elég ha csak arra gondolunk, hogy itt egy dupla vízzáró réteggel van dolgunk (egyik a betétben, másik a külsőben), igazi özönvíznek kell jönnie, hogy ez egy sztenderd nappali állapotban átázzon. Ha éjszakára szeretnénk használni, akkor érdemes beletenni még egy extra réteg betétet, erre szerintem bármilyen booster vagy prefold megfelelő.

Vásárlás

A WeeCare aktuális elérhető kínálatát ide kattintva tudod megtekinteni. Fontos, hogy a külsők és a beléjük való betétek külön vásárolhatók meg és ahhoz, hogy egy komplett pelenkát kapj, mindkettőre szükséged lesz. A külső pelenka két méretben érhető el (az M-es méret 6-10 kg közötti súlyú babáknak ajánlott, az L-es pedig 10 kg fölött szobatisztaságig), a beléjük való betét viszont egyméretes, azaz passzol mindkét méretű külsőbe.

Ha beválik a szett, akkor javaslom hogy később rendelj még hozzá további betéteket, ugyanis tényleg nagyon kényelmes az, hogy a külsőt többször tudod használni és csak a betéteket cserélgeted. Ezzel időt és mosási költséget is spórolsz.

Ha esetleg elfogyott az a darab, amire vágysz, akkor a termékoldalon kattintsd meg az Előrendelés gombot, és az onnan elérhető űrlapon megírhatod nekünk, hogy a következő szállítmányból mely termékeket tegyük félre neked.